Auto alarm installeren

Auto alarm installeren

 

 

Je auto is je dierbaarste bezit. Een auto geeft je vrijheid en ontspanning en zorgt ervoor dat je makkelijk overal naartoe kunt gaan. Omdat je auto zo belangrijk is, wil je natuurlijk niet dat er iets mee gebeurt. Daarom is het een goed idee om een auto alarm te installeren. Hoe kies je het beste auto alarmsysteem voor jouw auto?

 

Een startonderbreking

Dit is de meest voorkomende antidiefstalbeveiliging voor je auto. Een startonderbreker zorgt ervoor, zoals de naam al doet vermoeden, dat je auto niet kan opstarten. Een startonderbreker gaat in werking, slechts enkele seconden nadat je je motor heb uitgezet. Dit systeem is erg efficiënt en je hebt er geen omkijken naar.

 

Geluidsalarm

Een andere manier om je auto te beveiligen is door een geluidsalarm in je auto te installeren. Dit kan je ook gebruiken als aanvullende beveiliging. Een geluidsalarm schrikt niet enkel autodieven af, maar zorgt er ook voor dat de dief snel gevonden kan worden. Een autoalarm is nog steeds een van de meeste efficiënte manieren om je auto te beveiligen.

 

Vertrager

Een vertrager werkt een beetje anders als de rest. Bij een vertrager verloopt het inschakelen niet automatisch, je moet je namelijk eerst als bestuurder bekend maken voordat de motor start. Hoe je dat doet? Meestal met een geheime code of een kaart, waarmee het systeem je zal herkennen. Als iemand anders de auto zal proberen starten, dan zal de claxon toeteren, de richtingsaanwijzers zullen knipperen en de motor zal stilvallen. Je auto kan dus onmogelijk gestolen worden! Dit is dus een erg doeltreffend systeem, het nadeel is dat je jezelf eerst moet identificeren.

 

Detectiesysteem

Je kan je auto ook voorzien van een detectiesysteem. Dat is een systeem dat automatisch wordt ingeschakeld wanneer je voertuig wordt verplaatst. Een satelliet bepaalt dan de exacte locatie van je auto bij diefstal. Bij sommige detectiesystemen is er ook chauffeursindicatie en kan de auto van op afstand stil worden gelegd.

 

Dit kan je zelf doen

Er zijn dus manieren genoeg om je auto goed te beveiligen. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je zelf een aantal dingen doet. Zo is het belangrijk dat je een goede verzekering hebt, in het geval je auto dan toch gestolen wordt. Daarnaast moet je er op letten dat je geen waardevolle voorwerpen in je auto laat liggen. Dat moedigt inbrekers aan om je auto binnen te breken. Als je ze toch in de auto moet plaatsen, leg ze dan op een plek die moeilijk zichtbaar is.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *