De Design Thinking methode werkt zeer goed

Design thinking

Wat is de design thinking methode?

Vandaag de dag speelt in de maatschappij en binnen bedrijven innovatie een steeds grotere rol. Daar hoort ook een toestroom aan nieuwe ideeën bij, waar Design Thinking (ontwerp-denken) bij kan helpen. De design thinking methode is een methode die probleemoplossend werkt en waarmee buitengewone, creatieve resultaten behaald kunnen worden. Het is een mensgerichte, instinctieve benadering om te vernieuwen en te innoveren op basis van onder andere technologieën, klantbehoefte en klantwensen.

De design thinking methode kent geen vast protocol; het is een andere manier van denken. In eerste instantie wordt het probleem gedefinieerd en vervolgens zoekt men naar oplossingen waarin de wens en de behoefte van de klant / eindgebruiker zijn opgenomen. Op die manier krijgen bestaande vormen een nieuwe betekenis. De design thinking methode laat beschikbare gegevens en bewijsmateriaal achterwege. Het gaat erom of het voldoet aan de behoefte van de klant. Daarmee kan het levensvatbare bedrijfsstrategie omzetten in klantwaarde en marktmogelijkheden. Met de design thinking methode verandert de manier waarmee organisaties producten, diensten, processen en strategieën ontwikkelen. Het staat toe dat mensen die niet als ontwerpers getraind zijn, uitdagingen op een creatieve manier benaderen. Het is uiterst handig om hiermee complexe problemen aan te pakken, die slecht gedefinieerd of onbekend zijn. Door de menselijke behoefte te begrijpen, door het probleem opnieuw te definiëren en door veel ideeën te creëren in brainstormsessies, laat de design thinking methode het wetenschappelijke feedbackmechanisme los. Agile wordt steeds populairder.

Steeds meer organisaties gaan op een Agile manier werken

Maar wat is Agile nu eigenlijk? Agile betekent letterlijk: behendig, lenig. In de IT staat het voor softwareontwikkeling in korte, overzichtelijke perioden van vaak niet meer dan een maand, soms zelfs hooguit een week. Deze perioden heten ‘iteraties’ en zijn als het ware kleine projecten. De manieren waar je deze methoden voor kan inschakelen is het feit om jouw bedrijf een stuk succesvoller te laten worden. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf een betere kijk heeft over wat er speelt met de klanten en kan hier gemakkelijk op inspelen. Het is een goede manier om jezelf als bedrijf te ontwikkelen. De manieren kan je gemakkelijk online aanschaffen wat ervoor zorgt dat het voor iedereen mogelijk is om dit te realiseren. Ook kan je een expert inhuren die ervoor zorgt dat alles goed wordt geïmplementeerd. Het is een leuke gadget om jezelf te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat het beste behaald wordt uit de klanten die je hebt. Je denkt niet meer zo standard na maar op een manier die geheel speciaal is voor de klanten en voor jouw bedrijf.

 

meer informatie kunt u vinden bij Agile Arthur

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *