Een goedkope auto kopen? Kijk naar occasions Sas van Gent!

Occasions Sas van Gent

De auto is voor veel Nederlanders het belangrijkste vervoermiddel. Zeker als je ver van huis werkt, is het belangrijk dat je gemakkelijk naar je werk toe kunt. In principe is het alleen in de grote steden minder gebruikelijk om een auto te bezitten, maar ook hier is het percentage autobezitters vrij hoog. Het is zeker geen pretje om lang zonder auto te moeten zitten. Toch kan een auto ook erg duur zijn, zowel in aanschaf als qua onderhoudskosten. Het kopen van een goedkope auto klinkt aantrekkelijk, maar is het ook mogelijk? Zeker, je moet alleen wel weten waar je moet zoeken.

Kies voor occasions

Als je een goedkope auto wilt, is het geen aanrader om voor een nieuwe auto te gaan. Een nieuwe auto is duur in aanschaf. Wellicht zal je niet snel problemen krijgen met de auto, maar een nieuwe auto daalt de eerste jaren vrijwel altijd enorm in waarde. Het kopen van een gloednieuwe auto is daarom in principe alleen aan te raden voor mensen die meer geld te besteden hebben. Als je minder te besteden hebt, kies je voor een occasion, oftewel een auto die al gebruikt is. Toch is ook het kopen van een goede occasion een kunst.

Trek de motorkap open

Als je een occasion wilt kopen, dien je de auto goed te controleren. Niet iedere verkoper is immers even betrouwbaar. Bij voorkeur kies je voor een auto met een compleet onderhoudsboekje. Als je ziet dat een auto goed onderhouden is, scheelt dit je later gegarandeerd veel kosten. Trek ook altijd even de motorkap open. Zie je veel viezigheid of oogt alles ontzettend fragiel en verouderd? Dan kun je beter voor een andere auto kiezen. De kilometerstand heeft meestal veel invloed op de prijs, maar zegt niet altijd iets over de staat van de auto. Zijn er alleen ontzettend korte ritten met een auto gereden? Dan is dit vaak nog veel slechter dan wanneer iemand dagelijks lange ritten naar zijn werk heeft gereden. Het is voor een auto namelijk niet goed als deze alleen voor korte ritjes gebruikt wordt. De olie krijgt dan niet eens de tijd om op temperatuur te komen.

Als je een mooie auto wilt, is het belangrijk dat je de auto ook op schade controleert. Een tweedehands auto zal vrijwel altijd krasjes en andere plekken hebben. Hier is niet veel aan te doen en je kunt dit ook maar beter gewoon accepteren. Wél kun je bij veel schade vaak nog iets van de prijs afpraten.

 

Meer informatie vindt u bij Auto World Namani

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *