Erfbelasting Hilversum en nog meer financiële zaken

Erfbelasting Hilversum

Is er iemand overleden die dicht bij jouw staat? Verschrikkelijk, als eerste gecondoleerd. Dit is een moeilijke maar ook hectische periode aangezien er snel veel geregeld moet worden, hierbij kun je denken aan de uitvaart maar ook aan andere dingen zoals erfenissen. Erfenissen kunnen ingewikkeld liggen, als eerste moet je overleggen met zowel jouw familie als andere mensen hoe je dit gaat regelen. als er een testament is opgesteld dan is het makkelijk en wordt er bepaald waar de erfenissen heen gaan, als er geen testament is dan moet je dit onderling regelen. dit kan lastig zijn als het contact niet goed is of je hier moeite mee hebt. Het geld wat geërfd wordt moet gedeelt worden, over dat bedrag moet erfbelasting betaald worden. erfbelasting kan erg veel zijn, het kan ook niets zijn. Hoeveel erfbelasting je betaald hangt af van de hoeveelheid geld. Als het bedrag heel hoog is dan moet je veel erfbelasting betalen is het bedrag laag dan hoef je geen belasting te betalen. hoe dit precies zit lees je hieronder, lees dit zorgvuldig door want het is belangrijke informatie.

Erfbelasting betalen

Er wordt een deel erfbelasting betaald en niet alles. Het is belangrijk dat je weet hoeveel belasting je zou moeten betalen. dit verschilt namelijk in hoeverre je van iemand af staat. Er is altijd een vrijstelling van 20.148 op ieder bedrag, als het bedrag daarboven komt moet er meer betaald worden. dit geldt voor een kind. Als je de ouder bent van iemand dan ligt de vrijstelling op 47.715. als je een kind bent met een handicap dan krijg je vrijstelling over 60.439 en als je partner overlijdt dan krijg je een vrijstelling van wel 636.180 euro. Het is dus belangrijk dat rekening houdt met deze bedragen. Het percentage erfbelasting wat daarboven betaald verschilt ook nog eens. Als het gaat om een bedrag onder de 121.902 dan betaal je 10 procent belasting en als het gaat om een bedrag hoger dan 121.903 dan betaal je 20 procent belasting. Het kan dus om flinke bedragen gaan. als het gaat om 500.000 euro dan zul je flink wat belasting moeten betalen.

Aangifte doen

Zorg ervoor dat je een maand na het overlijden van de persoon een aangifte doet, als je dit niet doet dan betaal je ook nog een belastingrente, dat bedrag kan flink oplopen. Zorg er dus voor dat je dit tijdig doet anders loop je veel geld mis wat erg vervelend is.

 

Meer informatie vindt u bij De Bie & Oort Financiële Raadgevers 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *