Hoe kun je ziekteverzuim zoveel mogelijk voorkomen of verlagen?

 

Verzuim houdt in dat werknemers niet op hun werk verschijnen en dat ziekteverzuim vaak "ziekte" als oorzaak heeft. Door bijvoorbeeld griep of migraine kan verzuim zowel kort als lang duren. Zowel kort als langdurig verzuim kosten vergevers handenvol geld. Eén verzuim betekent voor hen gemiddeld een extra kost van 250 euro. Het is dus belangrijk om te weten op welke manieren ziekteverzuim verlagen mogelijk is.

Enthousiaste medewerkers

Hoe enthousiaster en gemotiveerder je medewerkers hoe makkelijker ze meestal omgaan met werkdruk. Ze zijn zo belangrijk voor een bedrijf dat ze zelfs verzuim kunnen voorkomen. Ze maken veel minder fouten, hebben te kampen met minder ongelukken en zijn daar bovenop productiever, innovatiever en creatiever. Enthousiaste medewerkers voelen zich ook meer betrokken, ervaren meer werkplezier en zijn minder gestrest. Omdat werkstress de belangrijkste beroepsziekte is, zal het focussen op enthousiasme veel voordelen opleveren voor je bedrijf.

Langdurig verzuim

Bij langdurige afwezigheid zijn medewerkers minstens zes weken afwezig. Bedrijfsartsen controleren de situatie, analyseren problemen en begeleiden. Zo kun je met afwezige medewerkers afspraken maken over welke activiteiten wel mogelijk zijn. Na 42 weken ziekte moet je de afwezigheid en de oorzaak ervan melden bij UWV. Is de betrokken werknemer twee jaar ziek en is er  is geen hoop op herstel? Dan kun je toestemming vragen om hem te ontslaan.

Hoe (ziekte)verzuim voorkomen?

Maak kort verzuim binnen je bedrijf of organisatie bespreekbaar en streef er naar om zoveel mogelijk enthousiaste medewerkers in te schakelen. te werken. Studies hebben aangetoond enthousiasme  en motivatie een positief effect heeft op verzuim.

Belangrijke rol voor Arbodienst

Je arbodienst speelt een cruciale rol bij het voorkomen en verminderen van verzuim. De arbodienst helpt zowel werkgevers als werknemers bij het verbeteren en het afstemmen van de  arbeidsomstandigheden op het verzuimbeleid. Met een goed beleid kun je verzuim makkelijker voorkomen. Zowel werkgevers als werknemers hebben er alle belang bij om op dit vlak zo goed mogelijk samen te werken. Dat levert namelijk heel wat voordelen op voor zowel werkgevers als werknemers.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *