Neonled

neonled

Neonled is een type verlichting dat de laatste jaren erg populair is geworden. Vanaf het ontstaan van de gloeilamp is de lampenindustrie enorm snel gegroeid. Dit is ook logisch. Overal waar je komt zie je vormen van verlichting. In de badkamer, in de supermarkt, in de auto en zelfs in bushokjes. Maar mensen zijn niet snel tevreden. De warme kleur die een gloeilamp afgeeft is heel prettig in bijvoorbeeld een woonkamer. Maar wanneer je naar een fabriekshal gaat is dit misschien te slaperig. Daar gebruiken ze ledverlichting. Dit heeft een koudere kleur waardoor het personeel alerter blijft. Maar ook dit kan nog veel gekker en leuker. Daarom is er zoiets als neonled ontworpen. Dit is led verlichting met hele felle kleuren: neon kleuren. 

Neon-tinten

Neon is een type kleur dat heel erg fel en opvallend is. Je ziet het veel terugkomen in Westerse kleding. Iedereen in de Westerse wereld heeft wel een neon-item in de kast hangen. Waar je het ook veel terug ziet komen is op feestjes. Een donkere ruimte is snel party-proof met wat neon aankleding. Denk hierbij aan vlaggen, confetti, ballonnen, kledingstukken, pruiken, accessoires, maar natuurlijk ook de verlichting. In iedere discotheek of in ieder café kom je wel verlichting tegen met neon kleuren. Deze verlichting wordt neonled genoemd.

Neonled in de praktijk

Neonled wordt dus heel veel ter decoratie gebruikt, omdat het er leuk uitziet en erg opvalt. Wanneer je op een feestje alleen maar donkere tinten hebt is de sfeer een stuk minder gezellig dan wanneer je overal felle, vrolijke kleuren ziet. Je ziet neonled daarom ook veel terug in discotheken en restaurants, maar ook in pretparken bijvoorbeeld. Neonled kan echter ook heel praktisch zijn. Doordat de neonlampen zo erg opvallen wordt het veel gebruikt om aanwijzingen te geven of mensen hun aandacht te trekken, zoals waar je in een discotheek de bar of de toiletten kan vinden, waar alle nooduitgangen zich bevinden of waar je een EHBO-kit kan vinden. 

Waar te kopen

Wanneer je neon verlichting wilt kopen moet je goed bedenken waar je naar op zoek bent. Wil je alleen een led strip, of zoek je een volledig gepersonaliseerd ontwerp? Dat eerste kan je in de meeste bouwmarkten of huis-en-tuin winkels wel vinden. De ledstrips zijn erg populair de laatste jaren. Ze zijn erg flexibel en makkelijk te bevestigen. Bioscopen gebruiken de strips veel om in de donkere zaal de trap zo te verlichten dat je ziet waar je loopt, maar de zaal wel donker genoeg blijft voor de film. Een volledig gepersonaliseerd ontwerp zul je echter door een professional moeten laten maken. De neonled-industrie is nog niet heel oud, waardoor er maar weinig kunstenaars zijn die werken met neonled.

neon led

Neon led als decoratie

Neon led komt voor in verschillende vormen. Zo is er een flexibele variant die in tegenstelling tot de gewone led strips beter […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *