Puppytraining Amsterdam voor een optimale socialisatie

Puppytraining is van groot belang om de jonge hond van een goede start te kunnen voorzien. Belangrijk, want vooral jonge honden worden snel groot. Om ze van een stabiele basis te kunnen voorzien, is het van belang dat de pup opgevoed wordt. Dit geldt niet alleen voor het zindelijk maken van de hond, maar zeker ook om ze van een goede socialisatie te kunnen voorzien. Puppytraining bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen. Zowel hond als baas hebben hier profijt van. Niet alleen voor nu, maar zeker ook voor in de toekomst. Tijdens de puppytraining wordt de jonge hond bekend gemaakt het lopen aan de lijn. Dit geeft veel gemak als je straks met de hond wilt gaan wandelen. Des te eerder de pup gewend raakt aan het lopen aan de lijn, des te minder je straks te maken krijgt met ongewenst gedrag zoals trekken aan de riem.

Basiscommando’s tijdens de puppytraining

Ook de basiscommando’s die je in de omgang met een hond nodig hebt komen tijdens een training voor puppy’s aan bod. Hierbij kun je denken aan commando’s zoals bijvoorbeeld komen na het roepen, af en op de plaats blijven. Een puppytraining vindt veelal plaats in groepsverband. Dit heeft een voorname reden. De hond wordt op deze manier perfect gesocialiseerd en leert omgaan met het gedrag van andere honden. Tijdens een puppytraining wordt er niet alleen aandacht besteed aan de ontwikkeling en opvoeding van de jonge hond. Ook jij als baas leert het gedrag van jouw hond begrijpen. Zo kun je ongewenst gedrag direct herkennen en waar nodig ook direct corrigeren. Daarbij kun je denken aan overmatig blaffen, bijten of agressief gedrag naar andere honden. Door dit al op jonge leeftijd aan te pakken voorkom je straks moeilijkheden als de hond volwassen is.

Puppytraining Amsterdam

Puppytraining versterkt de vertrouwensband

Zeker voor jonge honden is het van groot belang dat ze leren omgaan met andere honden. Dit wordt ook wel socialiseren genoemd. Ze raken gewend aan de aanwezigheid van andere honden en leren elkaars taal goed kennen. Door deel te nemen aan een puppytraining geef je jouw jonge hond een goede sociale basis mee. Zo heb je straks niet alleen een huisdier dat prettig is in de omgang naar mensen, maar ook sociaal is in zijn of haar gedrag naar andere dieren. Een puppytraining is dus belangrijk als je jouw jonge hondje van een goede basis wilt voorzien. Daarnaast draagt het bij aan het opbouwen van de band tussen jou en jouw hond.

 

Meer informatie vindt u bij YouDog

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *