Simpel goud inkoop Utrecht

Goud inkoop Utrecht

Wat je moeten weten over goud inkoop

Goud is een zeer geliefd metaal. Het wordt gebruikt voor diverse toepassingen. Vroeger werd goud gebruikt voor het maken van munten. Er werd dus daadwerkelijk gebruikt gemaakt van het metaal als betaalmiddel. Tegenwoordig kennen de meeste mensen goud in de vorm van sieraden. Goud wordt daarnaast ook gebruikt voor het maken van elektrische schakelingen en connectoren. Wat veel mensen niet weten is dat een mobiele telefoon bijvoorbeeld ook goud bevat. Net als diverse onderdelen in computer hardware en horloges. 

Eigenschappen van goud

Goud is een edelmetaal. Het heeft een hoge dichtheid en is hierdoor een zware metaalsoort. De dichtheid is bijna twee keer zo groot als van lood. Daarnaast is goud ook een zachte metaalsoort, het is iets zachter dan zink. De zuiverheid van goud waarvan sieraden worden gemaakt wordt gemeten in karaat. Zuiver goud is 24 karaat. Metaal heeft een geelachtige kleur. Het is net zoals de meeste metalen glanzend wanneer deze is bewerkt. Goud is na lood het makkelijkst om te verbuigen op kamertemperatuur. Goud is daarnaast een zeer goede geleider van zowel warmte als elektriciteit. Goud is niet erg reactief, het reageert bijvoorbeeld niet met zuurstof. 

Goud inkoop als belegging

Inkoop van goud als belegging wordt door veel mensen gedaan. Ongeveer een derde van al het goud wordt jaarlijks gebruikt als belegging. Niet alleen particulieren gebruiken goud inkoop als belegging, ook centrale banken staat erom bekend dat zij goud inkoop doen op grote schaal. Maar liefst tien procent van al het goud aanbod wordt jaarlijks opgekocht door centrale banken en in kluizen bewaard. Naast de centrale banken zijn er zelfs landen die goud inkoop gebruiken als belegging. Volksrepubliek China en India zijn op dit moment de grootste kopers van goud. Goud inkoop is geen slecht idee, omdat de waarde van goud erg waardevast is. Wanneer het slecht gaat met de economie, stijgt de vraag naar goud. Hiermee stijgt ook direct de waarde van goud.

Goud inkoop prijzen

Vanwege de hoge waarde van goud wordt de prijs van goud meestal uitgedrukt in gram. Puur goud, gemeten in karaat, is 24 karaat. Dit is de duurste vorm van goud en de waarde hiervan bedraagt ongeveer 38 euro per gram ( = prijs van 6 november 2019). Goud dat minder waard heeft, is goedkoper. De prijs van 8 karaat goud is 12 euro per gram ( = prijs van 6 november 2019). Wanneer je goud dus inkoopt als belegging zal je er dus goed rekening mee moeten houden hoe zuiver de goud is die je inkoopt. Tijdens de goud inkoop is het daarom verstandig om een expert mee te nemen of om te controleren of er certificaten aanwezig zijn van de zuiverheid van het goud.

 

Meer informatie vindt u bij Skitzo

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *