Videomarketing

Steeds vaker wordt video gebruikt als marketingtool. Niet verwonderlijk, want videomarketing heeft best wat voordelen en betrekt de kijker meteen bij je onderneming. Videomarketing is de snelst groeiende online marketingtool van Europa ondertussen.

Google geeft video’s de hoogste ranking

Waarom je ook videomarketing zou moeten overwegen? In elk geval omdat video is waar jouw doelgroep zich ook bevindt. Video neemt liefst zestig procent van het internetverkeer in beslag en de verwachting is dat dit alleen maar verder zal stijgen. Mensen zijn dus erg geïnteresseerd in video, dat moge duidelijk zijn. Video is dus ook goed vindbaar en krijgt de hoogste ranking bij Google. Na Google is Youtube ondertussen al de tweede grootste zoekmachine en Youtube werkt alleen maar met video.

Meer dan honderd miljoen mensen kijken uren naar video’s

Nog een duidelijk voordeel van video marketing is dat die ondertussen omarmt is door de smartphone en andere mobiele devices. Video gaat dus prima samen met mobiel, en dat is een must wat betreft marketing omdat nu al heel veel via mobiele devices gaat. Bovendien deel je video’s gemakkelijk. Dat blijkt wel uit het feit dat dit ook massaal gebeurt. Wist jij dat er elke zestig tellen zo’n zevenhonderd video’s bijkomen op Twitter? En check maar eens de tijdlijn van Facebook. Het zijn video’s wat de klok slaat. Elke dag kijken meer dan honderd miljoen mensen enkele uren naar You Tube.

Videomarketing is meer dan uitstekend meetbaar

Voordeel van video marketing is dat het goed meetbaar is. Je kunt alles uitlezen; hoe waarderen kijkers je video, hoe vaak is de video bekeken en waar worden je video’s het best bekeken? Het is informatie waar je nadrukkelijk je voordeel mee kunt doen in een volgende campagne van videomarketing. Ook het interactieve karakter van de video is een duidelijke pré. Dat maakt dat je sneller een transactie of conversie kunt maken. Nog een voordeel: je verwijst de kijker gemakkelijk door naar andere visuele content. Bewezen is verder dat de consument online sneller overgaan tot aankoop nadat zij een video hebben bekeken over jouw dienst of product.

Video roept emoties op, is hot en social

Als je het hebt over videomarketing, dan heb je het over het oproepen van emotie. Daarnaast is het laagdrempelig en kan met behulp van een video soms een ingewikkeld iets gemakkelijk uitgelegd worden. Video is tenslotte zowel sociaal als hot. Online video advertising is booming en het snelst groeiende onderdeel van online marketing in Europa.

 

videomarketing

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *