Waarom het verstandig is om naar een kindertandarts Rotterdam te gaan

Kindertandarts Rotterdam

Heb je wel eens van een pedodontoloog gehoord? Nee? Welnu, dit is een kindertandarts die zich dus geheel en al heeft toegelegd op kindertandheelkunde. De kindertandarts behandelt met name extreem bange kinderen, net als kinderen die erg veel gaatjes hebben maar nog niet uitgebreid behandeld kunnen worden. De kindertandarts in de regio Rotterdam behandelt ook kinderen met gedragsproblemen, kinderen met een beperking en met medische problemen.

Kindertandarts heeft speciale opleiding doorlopen

Ja, een kindertandarts heeft om zijn taken goed uit te kunnen voeren een speciale opleiding gevolgd. De tandarts voor kinderen moet ook in staat zijn om het gedrag van een kind in te schatten. Soms houdt dat in dat een behandeling gewoon doorgaat, ook als een kind protesteert. De tandarts moet daarnaast aanvoelen wanneer het beter is een behandeling te staken.

Vaak al een minder goede ervaring bij de reguliere tandarts

Soms hebben kinderen al minder plezierige ervaringen bij een reguliere tandarts gehad. Het is aan de kindertandarts om dat te achterhalen om daar zijn eigen behandeling eventueel op aan te passen. Daarnaast wordt voor de behandeling een beeld gevormd van het gedrag van het kind. De kindertandarts zal vervolgens een plan op maat samenstellen voor het kind. Het is aan de kindertandarts om stap voor stap te wennen aan de behandelingen van de kindertandarts. Daarbij is het van het grootste belang dat de kindertandarts het vertrouwen weet te winnen van het kind. Daar hoort het maken van heldere afspraken ook bij en altijd zal de tandarts voor kinderen vertellen wat er gedaan is en wat er de volgende keer nog gedaan moet worden.

Vaak wordt doorverwezen bij een behandelprobleem of een spoedgeval

In beginsel zijn de taken van een kindertandarts gelijk aan die van de reguliere tandarts. De tandarts richt zich dus op zowel preventieve als op herstellende behandelingen van het gebit. Dus ook de kindertandarts maakt foto’s, polijst het gebit en biedt een fluoridebehandeling aan. De huisarts, de reguliere tandarts of een andere medische specialist kan je doorverwijzen naar de kindertandarts. Vaak wordt doorverwezen als er sprake is van een behandelprobleem of een spoedgeval. In beginsel is het de bedoeling dat kinderen als ze over hun angst voor de tandarts heen zijn, gewoon weer de ‘gewone’ tandarts gaan bezoeken. In de praktijk is dat echter wel iets van de langere adem en duurt het een behoorlijke periode voor het kind weer vertrouwen heeft in het werk van de tandarts.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *