Wat is een medisch pedicure Veenendaal

Wat is een medische pedicure?

Wellicht heb je weleens van een medisch pedicure Veenendaal gehoord, maar heb je geen idee wat dit precies inhoud. Deze vraag gaan we in dit artikel behandelen, maar eerst gaan we eens kijken wat een normale pedicure is.

Medische pedicure Veenendaal

Wat is een pedicure?

Een pedicure is een specialisatie op het gebied van de verzorging van de voeten. De pedicure is in het bezit van een basisdiploma en houdt zich bezig met de verzorging van de huid en nagels.  Hierbij kan gedacht worden aan:

De behandeling van likdoorns

De behandeling van kloven

Het verwijderen van overtollig eelt

Het verzorgen van schimmelnagels

Het verzorgen van nagels en tenen

Het behandelen van ingegroeide teennagels

De gespecialiseerde pedicure heeft naast het basisdiploma een aantekening voor het behandelen van diabetische en reumatische voeten.

Hoe verschilt een (gespecialiseerd) pedicure van een medisch pedicure

Een medisch pedicure heeft een extra opleiding gevolgd. De opleiding medisch pedicure is hoger en breder dan die van de basis- en gespecialiseerde pedicure. Een medische pedicure zal naast de reguliere behandelingen ook specialistische behandelingen uitvoeren. Dit kunnen behandelingen zijn die nodig zijn bij het behandelen van risicovoeten welke een verhoogd risico hebben op complicaties. Hierbij kun je denken aan:

Cosmetisch voetverzorging

Reumatische voetverzorging

Diabetische voetverzorging

Voetproblemen bij psychische aandoeningen

Voetproblemen bij verlamming

Voetproblemen bij hart- en vaatziekten

Ortheses

Oudere voeten

Nagelafwijkingen bij lymfoedeem

Problemen met spastische voeten

 

De medische pedicure moet voldoen aan de strenge kwaliteits-, veiligheids-, arbo- eisen en het milieubeleid, zodat er wordt gewerkt volgens de geldende bedrijfsrichtlijnen. De medische pedicure heeft ook meer kennis van specialistische nageltechnieken, zoals het gebruik van bijvoorbeeld nagelbeugels, nagelreparaties, nagelprotheses. Daarnaast heeft deze kennis op het gebied van nagelregulatie, nagelreparatie technieken, orthesiologie en antidruk technieken. Alle medische pedicures staan vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ze aan de vereisten voldoen en beschikken over een erkend diploma medisch pedicure. Daarnaast zijn ze ook verplicht om binnen 3 jaar accreditatiepunten te behalen. Dit doen zij door het volgen van workshops, het volgens van seminars en congressen.

Conclusie

Wanneer je je voeten gewoon verzorgd wilt hebben en misschien wat last hebt van standaard problemen, zoals overtollig eelt, dan kun je prima terecht bij een gewone pedicure. Maar wanneer een specialistische behandeling nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld risicovoeten hebt, dan kan je beter naar een medische pedicure gaan. Zij weten namelijk beter hoe jouw voeten het beste verzorgd kunnen worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *