Watvoor trouwfotograaf is voor u het beste

Trouwfotograaf

Wanneer je gaat trouwen is dit een van de mooiste en belangrijkste dingen in je leven. Van deze speciale dag wil je dus ook de mooiste foto’s hebben om op terug te kunnen kijken. Maar wanneer je in het buitenland gaat trouwen is het inhuren van een fotograaf een lastige klus. Want ga je een professionele trouwfotograaf uit Nederland meenemen of huur je een lokale trouwfotograaf in. 

Fotograaf uit Nederland meenemen

Voordelen

Een Nederlandse trouwfotograaf kan je van tevoren ontmoeten en kijken of het klikt tussen jullie, dit is wel zo belangrijk aangezien die persoon de hele dag op je trouwerij aanwezig is. Daarnaast heb je geen last van taalbarrières waardoor misverstanden kunnen ontstaan en je kunt alles zo gewoon doorspreken. En mocht je na de bruiloft nog extra service nodig zijn, dan is het veel makkelijker om contact te leggen. Je kan zelfs nog bij elkaar langs om dingen duidelijk te maken.

Nadelen 

Helaas zitten er ook nadelen aan het meenemen van een Nederlandse trouwfotograaf wanneer je gaat trouwen in het buitenland. Zo komen er nog een hoop kosten voor de vlucht en het verblijf van de fotograaf bij. De kans is groot dat je trouwfotograaf voor het eerst op jullie trouwlocatie komt. Daardoor zullen jullie al snel hele mooie plekken missen om foto’s te maken, waar je met een lokale trouwfotograaf wel was gekomen. En het laatste nadeel is dat niet iedere trouwfotograaf naar het buitenland wil afreizen.  Je moet dus direct duidelijk aangeven bij de trouwfotograaf dat je in het buitenland gaat trouwen wanneer je contact gaat maken.

Een lokale fotograaf inhuren

Voordelen

Een lokale trouwfotograaf is bekend met de omgeving en weet dus precies waar jullie moeten zijn voor de mooiste trouwfoto’s. Omdat de trouwfotograaf al op locatie is heb je geen extra vlucht en verblijfkosten, wel zo fijn voor je budget! En de trouwfotograaf zal ook vast een digitale portfolio hebben die je van te voren kan bekijken, zo is het ook geen verassing wat het eindresultaat zal zijn.

Nadelen 

Waarschijnlijk zal een lokale trouwfotograaf geen Nederlands spreken, waardoor je last kan krijgen van een taalbarrière en jullie niet goed duidelijk aan elkaar kunnen maken wat je wilt. Tenzij je van tevoren naar je trouwlocatie reist, kan je de trouwfotograaf niet van tevoren ontmoeten. Je weet dus niet van tevoren of het tussen jullie klikt. En als laatste kan je niet makkelijk bij elkaar langs mocht er na de bruiloft nog extra services nodig zijn.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *